1OK!

Op het GO! Erasmusatheneum campus Essen kan je de B-stroom en arbeidsmarktgericht onderwijs (BSO) volgen in twee studiegebieden: verzorging en hout.

In de eerste graad gaan we op zoek naar je talenten en oriënteren we je naar de juiste studierichting. Als je kiest voor het eerste jaar B van de eerste graad op onze school, dan kies je niet voor een school met een traditionele klas- en uurindeling. Je kiest dan voor de 1OK!-klas en dat is toch nét iets anders dan de gewone 1B-klas.

Nieuwsgierig geworden? Lees dan zeker verder!

OK staat voor oriënteringsklas, het “!” benadrukt dat les volgen in 1OK!, best OK! en gelijkwaardig is.

Hoe en waarom doen we dat?

De overstap naar de secundaire school is voor jou een belangrijke en grote stap. Daar houden we rekening mee! Jullie krijgen voor het grootste deel van de tijd een vast lokaal en het aantal  leerkrachten in het eerste jaar beperken we. Hierdoor voel je je snel thuis op onze school. 

In je klas staan de banken en stoelen niet op de klassieke rijtjes.  Je klas heeft een instructieruimte en een leeshoek. Er staan werk- en verbetertafels en hoge tafels om al staande te werken. Door deze aparte klasopstelling kan je vrij door de klas bewegen naargelang de taak die je doet. Je kan ook beter samenwerken en elkaar helpen als je van plaats mag wisselen tijdens de les.

We spreken wel héél goed af hoe de sfeer ordelijk en rustig blijft.

Maar er is meer…

Een groot deel van de week  staan er twee leerkrachten samen in de klas. Je krijgt korte instructie of les waarna je op eigen tempo aan de slag gaat. Je leert zelf inschatten hoeveel hulp je nodig hebt van je leraar. Je kan rekenen op begeleiding van allebei je leerkrachten zodat je je takenpakket binnen de afgesproken tijd kan afwerken. 

Je leerkrachten hechten ook veel belang aan de waarden die belangrijk zijn om te groeien tot een mooie volwassene. Je leert en je leeft, met respect voor iedereen, samen in je groep en op school.

Na het tweede jaar van de eerste graad helpen we je om een juiste studiekeuze te maken voor het derde jaar. Wij geloven sterk in kansen en talenten voor iedereen!

Welkom in onze 1 OK! op het GO! Erasmusatheneum Essen.