Activiteiten

Er worden regelmatig bijzondere activiteiten georganiseerd: onthaalperiode september, Dikke truiendag, Halloween, Kerstfeest, Schoolbarbecue, Gezondheidsproject, ...

Onthaalperiode 1e jaars

De start van een nieuw schooljaar is voor leerlingen van het eerste jaar een grote stap. Om je de kans te geven je aan te passen aan een nieuwe omgeving en een heleboel nieuwe gezichten, organiseren wij de eerste dagen van september een onthaalperiode. Tijdens deze periode zal je samen met je klasgenoten de school en haar omgeving beter leren kennen.

Meerdaagse

In elke graad voorzien we een meerdaags project in binnen- of buitenland.

Sport op school

voor sport en lichamelijke opvoeding is er een turnzaal, een buitenterrein voor voetbal, volleybal en basketbal. Ook het gemeentelijk zwembad wordt afgehuurd voor de lessen sport en andere schoolsportactiviteiten...

Middagpauze

Leerlingen tot en met het 3e middelbaar blijven op school eten. Vanaf het 4e mogen de leerlingen, met toestemming van de ouders, buiten de school gaan tijdens de middagpauze.

Bij mooi weer wordt er buiten gegeten in de mooie groene omgeving.  Elke middag kan je aan middagsport meedoen als je daar zin in hebt. Heb je een ander goed idee? Wij staan open voor initiatieven!

Studiebegeleiding

Tijdens de middag (Essen) of na de lessen (Kalmthout) kunnen de leerlingen huiswerk maken. Leerlingen die behoefte hebben aan extra uitleg, kunnen op dit moment ook bijles volgen bij een vakleerkracht.

De zeeklassen of bosklassen (GWP)

is vooral voor de nieuwe leerlingen van het eerste jaar een uitgelezen moment om elkaar op een andere manier te leren kennen.

Educatieve uitstappen, multiculturele namiddagen,  skiĆ«n, schaatsen, bezoek aan het waterzuiveringstation, de Vroente, het Ecohuis, bedrijfsbezoeken en andere worden doorheen het jaar georganiseerd om de theoretische lessen te illustreren met praktijkervaring.

Multi-kunsten-project campus Kalmthout i.s.m.studenten Pestalozzi.

Op een mooie lente-dag in Kalmthout....