Nuttige links

Bezoek de website www.awel.be  » AWEL luistert naar kinderen en jongeren (vroegere kinder-en jongerentelefoon)
Eerst en vooral: AWEL werkt volledig ANONIEM. Dit betekent dat enkel jij en AWEL ervan op de hoogte zijn als je met ons contact opneemt. We brengen niemand op de hoogte (geen ouders, leerkrachten, politie,...), telefoongesprekken verschijnen niet op de factuur (het is volledig gratis!). De gesprekken worden gevoerd tussen jou en AWEL, en niemand anders!
Bezoek de website www.poisoncentre.be  » Anti-gifcentrum
U vindt op deze website informatie over de belangrijkste onderwerpen waarvoor men het Belgisch Antigifcentrum contacteert. Wij bieden u ook een rubriek aan over het veilig gebruik van producten en over hun etikettering.
Bezoek de website www.teleblok.be  » Teleblok
Studenten die het even niet meer zien zitten vinden bij de Teleblok-vrijwilligers een luisterend oor. Ook bezorgde ouders, leerkrachten, vrienden en partners kunnen een beroep doen op Teleblok.
Bezoek de website www.bibliotheek.be  » De bibliotheek van A tot Z
Zoek in meer dan 4.000.000 beschrijvingen uit 80 bibliotheken in Vlaanderen. Lees gratis artikels uit de Mediargus persdatabank of beluister via Digileen wekelijks tot 100 tracks op je pc.
Bezoek de website www.ecops.be  » Meldpunt voor internet-misdrijven
eCops is een online meldpunt waar jij als internetgebruiker misdrijven op of via het internet kan melden. Je hoeft je niet te bekommeren over “Wie is er nu juist bevoegd?”, eCops zorgt ervoor dat jouw melding door de bevoegde dienst wordt onderzocht. Kwam je terecht op een verwarrende site met misleidende informatie? Ontving je via e-mail ongewenste reclame of een frauduleus voorstel? Zag je kinderporno op een site? Jouw melding kan de aanleiding zijn voor een verdere actie door de FOD Economie, Politie of Justitie. Je doet je melding stap voor stap via het online meldingsformulier. Verdere informatie over internetmisbruik en internetgerelateerde criminaliteit vind je hier.
Bezoek de website www.clicksafe.be  » Clicksafe
Op deze website vind je alle informatie die je zoekt over een veilig en verantwoord internetgebruik. Het internet en andere 'nieuwe technologieën' bieden heel veel mogelijkheden als je leert hoe er op een goede en positieve manier mee om te gaan. Clicksafe.be is een website van Child Focus in samenwerking met Sensoa en kwam tot stand met de steun van de Europese Commissie.
Bezoek de website www.derijprof.be  » De rijprof
Een website vol nuttige tips voor jongeren die willen slagen voor het praktijk-rijexamen, en ook interessant voor begeleiders en bestuurders die verkeersveilig willen rijden.
Bezoek de website www.klasse.be  » klasse
Bezoek de website www.groeimee.be  » Groeimee
Groeimee.be biedt een waaier aan opvoedinformatie in dossiers, filmpjes, vaak voorkomende vragen en antwoorden ( EHBO), een kaart met contactgegevens van organisaties waar je terecht kunt voor opvoedingsvragen, een kalender met activiteiten in je buurt.